Morra – ‘Fragments & Silhouettes’

Tekst: Renata de Frankrijker

Morra is in 1958 geboren in België en verhuisde op 20 jarige leeftijd naar Nederland. Voordat zij in Enschede kwam had ze eerst door Europa rondgereisd.

In 1984 studeerde zij af in de richting Monumentale vormgeving en schilderen aan de AKI in Enschede. Sindsdien begeeft zij zich op de grensvlakken van diverse kunstdisciplines.

Schilderen, collage-achtige werken, object-paintings waarbij zij 2D en 3D laat fuseren, statements, metaforen, parodieën en performancekunst waarbij zij gebruik maakt van beeld, woord, geluid en zang behoren tot haar werk.

Naast haar werk als kunstenaar volgde zij in Arnhem een Pedagogisch Didactische bijscholing voor kunstenaars en werkte als creatief begeleider voor lichamelijk gehandicapten.

Morra’s Last-minute-art verwijst naar het op locatie bouwen van tijdelijke monumentale kunst installaties, veelal van waardeloze materialen in grote getale en éénvormigheid.

Dikwijls gecombineerd met eigen geluid composities, waarin de menselijke stem centraal staat. Ook langlopende projecten behoren tot haar werk.


In Zie de Vensters laat Morra divers werk zien, met de titel: Fragments & Silhouettes.

 


Morra’s Last-minute-art verwijst naar het op locatie bouwen van tijdelijke monumentale kunst installaties, veelal van waardeloze materialen in grote getale en éénvormigheid.

 

Divers werk in Zie de Vensters

In de Vensters laat Morra divers werk zien, met de titel: Fragments & Silhouettes. In het eerste venster hangt een schilderij met de ‘Oervorm’ dat ten grondslag ligt aan de latere varianten. Dit schilderij heeft dan ook als titel ‘Archetype’.

In de schilderijen verwerkt zij verschillende technieken en gebruikt zij diverse materialen zoals: olieverf, krijt, acryl, touw en spuitbusverf.

In het venster om de hoek hangt een object- painting waarbij driedimensionale gevonden voorwerpen weer samengevoegd worden tot een nieuwe compositie, bestaande uit:een schilderijlijst, hout, antiek behang, beschilderd met fluorescerende verf en olieverf. Met de titel ‘Le Lac’.

Op de vensterbanken heeft zij ter plekke opstapelingen gemaakt van diverse losse glasfragmenten. Deze opstellingen genaamd ´La Table´ is het begin van een langlopend project.

Wil je meer van Morra? Kik dan op lastminuteart.nl.

Morra, Last Minute Art is nu te zien in de vensters van 1Twente Hengelo.

Interview – Morra (Te zien vanaf zaterdag 8 mei om 10:00 uur)