Nieuws

Entracte pier van dijk renata de frankrijker foto allard nap

Expositiereeks Zie de Vensters trapt af op nieuwe locatie met ‘Entr’acte’

Schouwburg Hengelo is een kunstproject rijker. Vanaf deze week is achter vier ramen van het theater de tentoonstelling Entr’acte te zien. Het is de eerste expositie van het project Zie de Vensters 2.0 op een nieuwe locatie.

Clowns in coronatijd

Entr’acte (Tussenspel)) is vastgelegd door fotograaf en theatertechnicus Allard Nap. Op de foto’s is te zien dat beeldend kunstenaars Pier van Dijk en Renata de Frankrijker in de huid kruipen van twee clowns in coronatijd. Ze spelen een aantal scenes op een voor opslag gebruikt podium en in een kleedkamer. De tentoonstelling is te zien tot en met 31 augustus. Een boekje over Entr’acte is binnenkort gratis te verkrijgen bij de kassa van de schouwburg.

Theater van de stad

De afgelopen drie jaar was Zie de Vensters 24 uur per dag te zien in de vensters van de studio van 1Twente Hengelo aan de Langelermaatweg 244. Vooruitlopend op een mogelijke verhuizing van de lokale omroep moesten de initiatiefnemers uitzien naar een ander onderkomen en die werd al snel gevonden.

Raoul Boer, directeur van Schouwburg Hengelo zei eerder al blij te zijn met de komst van Zie de Vensters. “Dit betekent voor de schouwburg een extra culturele functie. Hiermee hebben meer kunstenaars gelegenheid tot exposeren en is er nog meer te genieten voor bezoekers en voorbijgangers. En dat past bij onze ambities als Theater van de Stad.”

Nieuwe locatie

Emile Urban, coördinator programmering en programmamaker, is vanuit 1Twente Hengelo vanaf het begin betrokken bij Zie de Vensters. Hij kijkt tevreden terug op de samenwerking met de kunstenaars en is blij dat initiatiefnemers Pier van Dijk en Renata de Frankrijker een nieuwe expositieplek hebben gevonden in de schouwburg.

“Het is mooi om het stokje te kunnen doorgeven aan Schouwburg Hengelo als samenwerkingspartner. De professioneel beeldende kunst krijgt via Zie de Vensters de mogelijkheid om te exposeren op een nog prominentere plek. Als 1Twente blijven we zeker betrokken en zullen we ook het komende seizoen aandacht geven aan kunst en cultuur in Hengelo.”

Het organiseren van exposities in Schouwburg Hengelo biedt Zie de Vensters de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en meer inwoners van de stad te verrassen met beeldende kunst.

Info

Zie de Vensters 2.0 is een samenwerkingsverband van 1Twente Hengelo, Schouwburg Hengelo en Zie de Vide, dat sinds 2013 ook in de schouwburg plaatsvindt. De beeldende kunst is niet alleen door voorbijgangers te bekijken, maar ook binnen door bezoekers van de voorstellingen; aan beide zijden van de panelen wordt namelijk geëxposeerd. Ongeveer zes keer per jaar is er een tentoonstelling van werk van voornamelijk Hengelose en Twentse professionele beeldend kunstenaars.

Expositiereeks Zie de Vensters 2.0, vanaf medio 2021
Nieuwe locatie: Schouwburg Hengelo Beursstraat 44,
7551 HV Hengelo.