Geke Buis – May the Forest be with you

Tekst: Renata de frankrijker

Buis is in 1977 geboren in Groningen en studeerde aan de Kunstacademie in Enschede. Zij is beeldend kunstenaar en bij gelegenheid grafisch ontwerper. 

Na de kunstacademie heeft zij een vierjarige docentenopleiding gevolgd en een driejarige meesteropleiding in Raja Yoga. Sinds 2011 geeft zij ook les in Raja en Hatha- Yoga.

Als beeldend kunstenaar bestaat haar werk voornamelijk uit tekeningen. Terugkerende elementen zijn teksten vaak in krantenstramien, witvlakken en de natuur,  getekend met grafiet, pen, inkt, aquarel of acrylverf. 

Als ondergrond wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rijstpapier, of ander papier dat kwetsbaar, transparant, zacht of rafelig is. Haar inspiratie haalt zij uit de Japanse schilderkunst, het bos en de meditatie.

De ‘stroom der dingen’ is wat haar erg bezighoudt. De constante informatievoorziening, de drukke samenleving, gedachtengangen, met daartegenover de stilte, de leegte, het bewustzijn, de natuur.

Dit contrast zien we terug in Zie de Vensters.


De ‘stroom der dingen’ is wat haar erg bezighoudt.

 

Terugkerende elementen zijn teksten vaak in krantenstramien, witvlakken en de natuur,  getekend met grafiet, pen, inkt, aquarel of acrylverf. 

Renata de Frankrijker

Krantenpapier

Het werk van Geke Buis in Zie de Vensters bestaat uit krantenpapier. Een krant die haar lezers objectieve, actuele informatie biedt over datgene wat er in de wereld gebeurt.

De krantenpagina’s die Buis gebruikt herinneren ons aan de mondiale crisis die wij doormaken. 

Hierop heeft zij bomen getekend in verschillende lijndiktes met een mengsel van acryl en inkt op een goud of donker zilveren ondergrond. 

De bomen hebben een rustgevende en een onthaastende invloed op onze leefwijze. Bos en bomen als bron van levensenergie, betrouwbaar en standvastig. Weg van de crisis en de wereld. Terug naar de natuur, waar kracht, stilte en heilig leven te vinden is.

De expositie is t/m 6 maart van buitenaf te bezichtigen vanaf de openbare weg, in het pand van 1Twente Hengelo.

 

Online opening Geke Buis