Gerrie Lulof – Come, fly with me

Tekst: Renata de Frankrijker

Gerrie Lulof is in 1951 geboren in Almelo en verhuisde  naar Wierden waar zij is opgegroeid  op een boerderij, midden in het natuurgebied “het Wierdense veld”.

In het verleden heeft zij les gegeven in het basis- en voortgezet onderwijs in de vakken tekenen en handvaardigheid. Zij wisselde daarbij van werkomgeving om zo steeds nieuwe ervaringen op te doen.

Regelmatig neemt zij deel aan tentoonstellingen van de Stichting Keramisten Noord Nederland en haar keramiek is permanent te zien in het Posthuys op Texel.

In haar beeldend werk zien we een diversiteit aan technieken. Beeldhouwen, grafiek, schilderen en glasvormgeving. De laatste 15 jaar heeft zij zich meer gespecialiseerd in keramiek. Ze werkt veel met papierklei, omdat zij met dit materiaal gedetailleerd kan werken.


Gerrie voelt zich een tekenaar in klei, daarbij haalt zij haar inspiratie uit de natuur’

 


In de vensters laat Lulof een aantal disciplines terugkomen, een combinatie van keramiek, tekeningen en geschilderd werk.

 

Inspiratie uit de natuur

Gerrie voelt zich een tekenaar in klei, daarbij haalt zij haar inspiratie uit de natuur. De kwetsbaarheid en de schoonheid van de natuur beeldt zij voornamelijk uit op een figuratieve wijze.

Door het Corona virus bracht Gerrie veel tijd door in en rondom haar huis. Daar zag zij vogels voorbij vliegen en rustig rondscharrelen zonder enige beperking in bewegingsvrijheid.

De vrije vogels die in alle richtingen vliegen en bewegen inspireerden haar tot het maken van het werk ‘vogelserie in klei’, die vanaf 13 maart te zien is in Zie de Vensters met de titel: Come, fly with me…

Kijk voor meer informatie op: gerriel.nl

Interview – Gerrie Lulof